2.7 C
Bastad
11, februari 2020
Hem Huvudrätter

Huvudrätter

Huvudrätten är det alla ser fram emot som måltidens höjdpunkt. Oftast är det varmrätten i en festlig trerättersmiddag, men dessa huvudrätter kan stå på egna ben för den som söker inspiration till vardagsmiddagen. Oavsett om du söker recept till fågel, fisk, nöt eller fläsk så hittar du lätt inspiration hos oss för att utveckla dig i köket.

Köttbullar med potatismos

Du behöver till 4 personer 600 gr nötfärs 1/2 dl ströbröd 2 dl vispgrädde 1 liten gul lök 1 msk smör 1 ägg 1 1/2 tsk salt 2 krm nymalen peppar smör till stekning Potatismos:  8-10 potatisar (800 gram) 50 gr smör 1 dl mjölk + 1 dl vispgrädde riven muskotnöt salt och nymalen svartpeppar Köttbullar: Lägg ströbrödet att svälla i grädden. Skala och finhacka löken. Stek dem mjuka i smör tills de blir precis gyllenbruna. Låt...

Korv stroganoff

Du behöver till 4 portioner 400 g strimlad falukorv 2 finhackade gula lökar 2 dl matlagningsgrädde 1 dl vatten 1 msk tomatpuré 1 msk kinesisk soja salt och peppar 1 msk olja till stekning Gör så här Fräs korven i oljan i en kastrull ca 5 minuter. Tillsätt lök och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt grädde, vatten, tomatpuré och kinesisk...

Masses köttfärssås

Det här receptet har jag tillagat sen jag var liten, och det är fortfarande lika populärt hos mina gamla vänner som det alltid varit. Du behöver: 1 kg köttfärs 2-3 burkar à 400 gr krossade tomater 2 dl rostad lök (kan läggas i lite varmt vatten först alt krossas och läggas direkt i grytan) 2-3 stora grovrivna morötter 1 buljongtärning...

Hemlagade potatisbullar

Har ni inte tidigare testat att laga hemmagjorda potatisbullar så tycker jag ni skall pröva det. Rätten är jättegod och billig samt är rätt så enkel att tillaga... Potatisbullar är en maträtt som vanligen består av potatismos och ägg som vänds i ströbröd, formas till runda bollar, plattas till något och steks eller gräddas i panna. Lokala avvikelser kan...

Fooled Pork – Originalet

Veggomässan 2013 i Malmö blev en enorm succé och det är med stolthet som vi kan meddela att vårt recept på Fooled Pork vann första pris som årets köttersättning. Namnet Fooled pork kom vi på någon månad innan tävlingen eftersom vi skulle namnge vårt recept. Vi tackar veggomässan, djurrättsalliansen, Dan Stielow Astrid och aporna, Johan Lundgren...

Boeuf Bourguignon

Bœuf bourguignon är en mustig, vinkokt köttgryta. Maträtten är fransk husmanskost och kommer ursprungligen från regionen Bourgogne i Frankrike. Rätten heter egentligen bœuf à la bourguignonne ('köttgryta på burgundiskt vis'), men även i Frankrike kallas den oftast bœuf bourguignon. Huvudingrediensen är nötkött, gärna högrev, som skärs i tärningar och bryns. Köttet sjuds därefter en drygt tre timmar på svag värme i rött vin, vanligen tillsammans...

Veckans bästa

Högsbosoppa

Här kommer ett recept på en riktigt god soppa som gillas av både gammal och ung. Vi lagar den ganska ofta på mitt arbete...

Mest besökta

Kebabsås Massola Special

Nu tipsar jag om ytterligare en kebabsås. Vid det här laget torde det inte vara någon hemlighet att jag...