• Veckomatsedel
More
    Hem Huvudrätter

    Huvudrätter

    Huvudrätten är det alla ser fram emot som måltidens höjdpunkt. Oftast är det varmrätten i en festlig trerättersmiddag, men dessa huvudrätter kan stå på egna ben för den som söker inspiration till vardagsmiddagen. Oavsett om du söker recept till fågel, fisk, nöt eller fläsk så hittar du lätt inspiration hos oss för att utveckla dig i köket.

    Få saker kan vara så gott och så enkelt som fylld ugnsstekt korv. Här kommer ett recept på dagens middag här hemma. Beräkna 1-2 korvar per person 6 st   frukostkorvar el. lunchkorvar Såsen: 3 dl   grädde 4 msk   senap 0,5 tsk   salt (efter smak) 0,5 krm  ...
    Du behöver till 10 våfflor 100 g (1 dl) smör eller flytande margarin 4 dl vetemjöl ½ tsk salt 1 tsk bakpulver 5 dl mjölk 2 ägg Gör så här: Smält smöret och låt det svalna. Blanda de torra ingredienserna i en stor skål. Vispa i hälften av...
    Kassler är saltat och rökt fläskkött, framför allt av kotlett. Vanligast är att man sprutsaltar och röker det under kort tid i 60 till 100 grader, den kallas då varmrökt och är därefter redo att ätas. Den numera ovanligare...
    I serien "Svenska kockar" har vi i dag kommit till Werner Vögeli, som förutom att han var Hovtraktör även var hedersdoktor vid Umeå universitet. Han vann tävlingen "Årets Nationalrätt" 1997 med den här rätten. Motiveringen löd; En i godaste mening...
    Du behöver 1 kg rimmat sidfläsk 6 portioner potatismos (lite hårdare än vanligt) 3 dl färsk riven parmesan Salt Peppar   Dagen innan servering Kör fläsksidan i ugnen på 80 grader i 8 timmar. Tag ut fläsket och lägg till 2...
    Fyra små rätter, ibland tre små rätter är en populär och mycket vanligt förekommande valmöjlighet på matsedeln på kinarestauranger - utanför Kina. Kombinationen varierar något, men grunden är i allmänhet jätteräkor, fläsk, biff och kyckling, där de två förstnämna...

    Mest besökta

    Kebabsås Massola Special

    Nu tipsar jag om ytterligare en kebabsås. Vid det här laget torde det inte vara någon hemlighet att jag är tokförtjust i just kebab,...