måndag, maj 27, 2019

Huvudrätter

Huvudrätten är det alla ser fram emot som måltidens höjdpunkt. Oftast är det varmrätten i en festlig trerättersmiddag, men dessa huvudrätter kan stå på egna ben för den som söker inspiration till vardagsmiddagen. Oavsett om du söker recept till fågel, fisk, nöt eller fläsk så hittar du lätt inspiration hos oss för att utveckla dig i köket.

Biff Rydberg

Du behöver: 800 g oxfilé, putsad och skuren i stora kuber salt, peppar 1 msk olja 1 msk smör ...

Viltskavsgryta med messmör och lingon

Du behöver: 2 paket hjortskav (à 240 g) 1 gul lök 2 msk smör eller rapsolja 4 dl visp- eller matlagningsgrädde 1 köttbuljongtärning 1/2 dl frysta lingon 1/2 dl messmör 1 tsk...

Hemlagad blodpudding

Du behöver: 1 gul lök eller rödlök 1 msk smör (till stekning) 1 syrligt äpple 50 g rimmat sidfläsk 50 g smör 500 g grisblod 3 1/2 dl lättöl mjölk eller...

Fläskkotlett med rotmos

Du behöver: 4 fläskkotletter med ben, tjocka och fina 3 dl utblandad kalvfond 1 bananschalottenlök 2 msk grov senap 2 tsk vitvinsvinäger maizenaredning 300 g kålrot, grövre bitar 300 g morot,...

Leif Mannerströms Kalops

Du behöver: 2 kg högrev eller bringa 2 st gula lökar 2 st morötter smör, till stekning 0,5 msk mjöl 6 st lagerblad 10 –15 kryddpepparkorn 4–5 kryddnejlikor 2...

Kokt torsk med äggsås

Du behöver: Äggsås 1 ägg 1,5 msk vetemjöl 3 dl mjölk 2 krm salt 0,5 krm vitpeppar Kokt torsk 5 dl fiskbuljong 600 g torskfilé 0,5...

Mest besökta

Kebabsås Massola Special

Nu tipsar jag om ytterligare en kebabsås. Vid det här laget torde det inte vara någon hemlighet att jag är tokförtjust i just kebab,...