• Veckomatsedel
More

    Huvudrätter

    Huvudrätten är det alla ser fram emot som måltidens höjdpunkt. Oftast är det varmrätten i en festlig trerättersmiddag, men dessa huvudrätter kan stå på egna ben för den som söker inspiration till vardagsmiddagen. Oavsett om du söker recept till fågel, fisk, nöt eller fläsk så hittar du lätt inspiration hos oss för att utveckla dig i köket.

    En pizzafest hemmavid kräver bra recept. Gör du din egen deg och tomatsås så blir det både billigare och godare. Den första pizzaserveringen öppnades 1947 på Sjöhagen i Västerås. Restaurang Östergök satte 1968, som första restaurang i Stockholm, upp pizza...
    Biff à la Larsson är en alldeles utsökt köttfärsbiff med mycket smak och är enastående lätt att tillaga. Det här är våra barns absoluta favorit som de gärna äter med potatismos, grönpepparsås, lingonsylt och inlagd gurka.   Du behöver till 4...
    Tacopaj är en billig och enkel maträtt att tillaga. Du kan dessutom använda dina överblivna rester från din senaste tacofredag till att göra en matlåda till jobbet eller skolan. Du behöver till 6 personer Pajdeg: 150 g Smör 3 dl vetemjöl 1 tsk paprikapulver 2...
    Serien "Svenska kockar" fortsätter med Johan Jureskog som med stor framgång driver Rolfs Kök i Stockholm, och även sedan en tid tillbaka köttkrogen AG på Kungsholmen tillsammans med Klas Ljungkvist. AG utsågs till Sveriges Köttkrog i 2012 års upplaga...
    I serien "Svenska kockar" har vi i dag kommit till Werner Vögeli, som förutom att han var Hovtraktör även var hedersdoktor vid Umeå universitet. Han vann tävlingen "Årets Nationalrätt" 1997 med den här rätten. Motiveringen löd; En i godaste mening...
    Du behöver till 4 personer 600 gr nötfärs 1/2 dl ströbröd 2 dl vispgrädde 1 liten gul lök 1 msk smör 1 ägg 1 1/2 tsk salt 2 krm nymalen peppar smör till stekning Potatismos:  8-10 potatisar (800 gram) 50 gr smör 1 dl mjölk + 1 dl vispgrädde riven muskotnöt salt och nymalen...

    Mest besökta

    Kebabsås Massola Special

    Nu tipsar jag om ytterligare en kebabsås. Vid det här laget torde det inte vara någon hemlighet att jag är tokförtjust i just kebab,...