21, juli 2019
  • Veckomatsedel
More
    Hem Sås

    Sås

    Sås är nästan ett måste i många rätter. Det är gott tillsammans med fisk, kött och vegetariskt. Vissa såser är enkla att göra, andra är en riktig konst att laga själv. Allt från BBQ-sås, örtiga såser och sås till lax − hitta dina favoriter bland våra såsrecept!

    Du behöver 2 dl iMaten (Carlshamns veggogrädde) 3 msk majonäs (Äggfri) 1 tsk tomatpuré 1 tsk sriracha sås 2 tsk Italiens salladskrydda 1 tsk oregano 1 dl fanta ½ dl havremjölk 2-4 vitlöksklyftor (krossade) Blanda allt och låt mogna i ett dygn i kylen.
    Nu tipsar jag om ytterligare en kebabsås. Vid det här laget torde det inte vara någon hemlighet att jag är tokförtjust i just kebab, och kanske är det just därför man är intresserad av, och att man vågar testa...
    Den här marinaden passar jättebra till fågel. Du behöver: 4 dl kokosmjölk 3 msk farinsocker ½-1 msk hackad färsk ingefära 1 tsk hackad vitlök 1 st rivet skal av en lime 1 msk limejuice 1 grön chilifrukt 1-2 stänger citrongräs ½ knippe grovhackad koriander   Gör så här: Hacka alla ingredienser och...
    En marinad som passar till nötkött Du behöver: 2 tsk sesamolja 2 msk olivolja 6 msk hoisinsås 1 tsk rostade sesamfrön 10-20 g färsk ingefära i tunna skivor 1 vitlöksklyfta, pressad   Gör så här: Blanda alla ingredienser och låt sedan vila i två timmar.
    Du behöver: 1 msk finhackad lök 2,3 dl majonäs 0,6 dl chilisås 4 tsk pepparrot i tub 1 tsk Srirachasås 1 tsk Worcestershire ssås 1/4 tsk paprikapulver en nypa salt Gör så här: Blanda alla ingredienser i en bunke. Rör ihop och låt stå några timmar innan servering.
    1 l tomatsås (mixad) 3 dl farinsocker 3 dl rödvinsvinäger 1/2 dl mörk sirap 4 tsk liquid smoke 40 g smör 1/2 tsk vitlökspulver 1/2 tsk lökpulver 1/4 tsk chili 1/2 tsk chilipulver 1 tsk paprikapulver 1/4 tsk kanel 1/2 tsk cayennepeppar 1 tsk salt 1 tsk grovmald svartpeppar 10 droppar Louisiana Hot Sauce...

    Mest besökta

    Kebabsås Massola Special

    Nu tipsar jag om ytterligare en kebabsås. Vid det här laget torde det inte vara någon hemlighet att jag är tokförtjust i just kebab,...