13.7 C
Båstad
7, juli 2020
Hem Tillbehör

Tillbehör

Recept på tillbehör till maten som potatis i ugn, sallader och ugnsrostade grönsaker. Här hittar du massor av lättlagade recept på olika tillbehör till maten.

Salladsdressing med senap och honung

Du behöver till 4 portioner: 1 dl olivolja 2 msk honung 3 msk vinäger 2 msk stark fransk dijonsenap (eller efter smak) 2 krm salt 1 krm vitpeppar Gör så här: Blanda olivolja, honung, vinäger, honung, salt och peppar. Blanda med salladen i en salladsskål eller ringla över dressingen vid servering.

Gurksalsa

Det här är en fantastisk salsa att använda till allt grillat. Salsan är lite het, men genom sin lag så blir den också fräsch och lite "sval" i kontrast till det lite rökiga som du grillat. Du behöver 1 gurka 1 röd chili ½ rödlök (normalstor smaka dig fram) 1 dl sweet chili 1-2 lime (färsk)   Gör så här Hacka eller ännu bättre, använd en mandolins finaste...

Grillad Romansallad

Att grilla sallad är inte särskilt vanligt bland oss svenskar, men det är väldigt gott och något som grillfantasterna borde pröva. Romansallad är den bästa att grilla enligt mig, men det går även bra med andra sallader. Du behöver till 4 personer 2 romansalladshuvuden 1 msk olja salt 50 g valnötter 100 g ädelost Dela salladen i halvor eller kvartar,...

Jack Daniels glaze

Till midsommar 2012 så kände jag inspiration till att laga något hemlagat som mina gäster sällan ätit. Jag hittade ett fantastiskt recept på en glaze som jag sedan länge lovat mina vänner att dela med mig av. Glazen är enligt mig helt oslagbar, till de sista köttbitarna åt folk glazen med sked. Glazen är enligt mig och de andra...

Remouladsås

Remouladsås är en sås bestående av majonnäs smaksatt med olika kryddor, framförallt hackad ättiksgurka, kapris, dill och gräslök. Ibland används bostongurka istället för ättiksgurka. Remouladsås är populärt till stekt fisk och kall rostbiff. Ordet kommer från franskan, rémoulade, vilket i sin tur förmodligen kommer av en dialektal förvrängning av det latinska namnet på pepparrot, armoracia. Remoulad är god till...

Hemmagjord BBQ sås

Barbecuesås (även förkortat BBQ sås) är en sås som används som en marinad, eller toppning för kött som tillagas i grill, inklusive fläsk eller nötkött, revben och kyckling. Ingredienserna varierar kraftigt mellan länder, men de flesta innehåller någon variation på vinäger och / eller tomatpuré som bas, samt flytande rökessens och kryddor som senap,  svartpeppar, och sötningsmedel såsom socker...

Veckans bästa

Återanvänd din frityrolja

Att fritera hemma har vi alltid gjort. Tidigare så friterade man i en vanlig kastrull och nu mera har många av oss en egen...

Mest besökta

Kebabsås Massola Special

Nu tipsar jag om ytterligare en kebabsås. Vid det här laget torde det inte vara någon hemlighet att jag...