18.6 C
Båstad
3, oktober 2023
HemSåsRemouladsås

Remouladsås

Remouladsås är en sås bestående av majonnäs smaksatt med olika kryddor, framförallt hackad ättiksgurka, kapris, dill och gräslök.

-

0 av 5

Remouladsås är en sås bestående av majonnäs smaksatt med olika kryddor, framförallt hackad ättiksgurka, kapris, dill och gräslök. Ibland används bostongurka istället för ättiksgurka. Remouladsås är populärt till stekt fisk och kall rostbiff. Ordet kommer från franskan, rémoulade, vilket i sin tur förmodligen kommer av en dialektal förvrängning av det latinska namnet på pepparrot, armoracia. Remoulad är god till all sorts fisk

  • 1.5 msk hackad dragon
  • 1 liten nypa salt och peppar
  • 1 msk hackad körvel
  • 2 msk hackad ättiksgurka
  • 2 dl majonnäs
  • 1 msk hackad kapris
  • 2 msk hackad persilja

Gör så här

  1. Blanda samtliga ingredienser.
  2. Smaka av med salt och peppar och ställ kallt.
Föregående artikel
Nästa artikel
Goda Maten
Goda Matenhttps://www.godamaten.se
Jag är administratör här på Godamaten.se och hjälper er med alla frågor ni har. Skicka gärna ett meddelande om ni undrar över något

Lämna ett betyg

Betyg

Betyg (0)

Detta recept har inga betyg ännu.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Populärast idag

Återanvänd din frityrolja

2
Fritera hemma har vi alltid gjort. Tidigare så friterade man i en vanlig kastrull och nu mera har många av oss en egen fritös...

Populäraste alltid

Kebabsås Massola Special

3
Nu tipsar jag om ytterligare en kebabsås. Vid det här laget torde det inte vara någon hemlighet att jag är tokförtjust i just kebab,...
sv_SE
sv_SE