18.6 C
Båstad
3, oktober 2023
HemHuvudrätterRenskavsgryta med messmör

Renskavsgryta med messmör

Renskav är enkelt att tillaga och tillsammans med messmöret får den här grytan en söt behaglig smak som minner om de norrländska skogarnas djup.

-

0 av 5

Du behöver till 4 personer

2 fpk renskav 240 gr
4 msk messmör
1 gul lök
4 dl grädde
2-3 msk Viltfond eller kantarellfond

Gör så här

Stek köttet i en panna, salta och peppra efter behag, och häll över på en tallrik för att vila
Hacka och stek löken mjuk, tillsätt messmöret och rör samman
Tillsätt grädden och smaka av med fonden
Låt sedan koka i 20-30 minuter

Servera med lingonsylt och kokt färskpotatis

En förpackning messmör från norrlandsskogarna.
Ett av flera norrlands guld – Messmör!

Föregående artikel
Nästa artikel
Goda Maten
Goda Matenhttps://www.godamaten.se
Jag är administratör här på Godamaten.se och hjälper er med alla frågor ni har. Skicka gärna ett meddelande om ni undrar över något

Lämna ett betyg

Betyg

Betyg (0)

Detta recept har inga betyg ännu.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Populärast idag

Återanvänd din frityrolja

2
Fritera hemma har vi alltid gjort. Tidigare så friterade man i en vanlig kastrull och nu mera har många av oss en egen fritös...

Populäraste alltid

Kebabsås Massola Special

3
Nu tipsar jag om ytterligare en kebabsås. Vid det här laget torde det inte vara någon hemlighet att jag är tokförtjust i just kebab,...
sv_SE
sv_SE