Våra barn älskar Risifrutti och vilka barn gillar inte det? Därför letade jag efter ett bra recept på nätet efter ett hemlagat rismellanmål för att göra ett test här hemma. Som vanligt höftade jag lite efter egen smak och kom så småningom fram till receptet på den här sidan. Vi använde oss av minutris, mjölk, grädde, salt, socker och vaniljsocker. Visst påminner receptet mycket om Ris à la malta, men följer man receptet så blir denna lite fastare och liknar därmed mer en risifrutti.
Du behöver:
- 2 dl minutris
- 4 dl mjölk
- 1½ dl grädde
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk socker
- 1 krm salt
Gör så här:
- Blanda riset, sockret och saltet med mjölken och koka upp under ca 3 minuter under omrörning.
- Ställ sedan åt sidan och låt kallna helt.
- Vispa sedan grädden med vaniljsockret hyfsat tjock och låt stå kallt.
- När grötmassan kallnat helt så rör du i grädden tills det hela blandat sig.
- Servera med en klick sylt.