Du behöver:

  • 12 inlagda eller färska rödbetor
  • 2 dl gräddfil eller creme fraiche (matyoghurt, hårt vispad grädde eller majonnäs eller att blanda går också bra)
  • 2 msk riven pepparrot
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Valfitt: 2 äpplen
  • 4 kokta potatisar
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk kapris
  • 1 saltgurka
  • 1 msk ättika 24%

Gör så här:

  1. Med färska rödbetor: Koka rödbetorna hela med skal och fäste i en kastrull i ca 40 minuter.
  2. Koka ev. potatis om du vill ha det i.
  3. Häll av rödbetorna och skölj dem kalla. Lägg dem i kastrullen med kallt vatten och skala dem för hand genom att gnida bort skalet.
  4. Lägg upp dem på en skärbräda och skär bort blomfäste samt fula delar.
  5. Tärna rödbetorna i ca 0,5 cm stora tärningar och lägg i en skål och tillsätt en msk ättika.
  6. Med inlagda rödbetor: Koka ev. potatis om du vill ha det i. Häll av lagen från de inlagda rödbetorna och tärna rödbetorna eller hacka dem till ca 0,5 cm tärningar. Lägg i en skål.
  7. Blanda i gräddfil med rödbetorna.
  8. Skala och riv pepparrot och blanda ner det. Spara ev. lite till garnering.
  9. Smaka av rödbetssalladen med salt och peppar.
  10. Valfritt: Skala och riv eller tärna äpplena (ca 0,5 cm bitar) och blanda ner dem.
  11. Tärna kokt potatis i ca 0,5 cm bitar och blanda ner dem.
  12. Tärna saltgurka i ca 0,5 cm bitar och blanda ner.
  13. Smaksätt rödbetssalladen med dijonsenap samt kapris.

Smaklig spis

photo credit: Annie Mole via photopin cc

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.