Du behöver:

• 3 schalottenlökar
• 4 vitlöksklyftor
• 1 kruka timjan
• 1 msk socker
• 1 dl sherryvinäger eller rödvinsvinäger
• 1 msk tomatpuré
• 3 dl rödvin
• 6 dl kalvfond
• salt
• socker

Gör så här
Grunden:
Skär grönsakerna grovt och fräs dem i en stekpanna med smör tills de blir mjuka utan att ta färg, strö på sockret och låt det karamelliseras. Häll sedan i vinäger och låt den koka in helt. Klicka i tomatpuré som får fräsa med en liten stund, nu är grunden klar.
Såsen:
Häll i rödvinet och låt det försiktigt koka ihop, reducera, till ungefär hälften. Slå i kalvfond och låt såsen koka ihop till en bra smak. Smaka av med salt, socker och eventuellt lite mer vinäger.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen skriv din kommentar
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.