Rödvinsås Massola

En god rödvinssås kan vara skillnaden mellan en bra middagsbjudning och en fantastisk middagsbjudning. Det här receptet är enkelt att tillaga och tar vara på alla smaker på ett imponerande sätt.

0
5084

Du behöver:

• 3 schalottenlökar
• 4 vitlöksklyftor
• 1 kruka timjan
• 1 msk socker
• 1 dl sherryvinäger eller rödvinsvinäger
• 1 msk tomatpuré
• 3 dl rödvin
• 6 dl kalvfond
• salt
• socker

Gör så här
Grunden:
Skär grönsakerna grovt och fräs dem i en stekpanna med smör tills de blir mjuka utan att ta färg, strö på sockret och låt det karamelliseras. Häll sedan i vinäger och låt den koka in helt. Klicka i tomatpuré som får fräsa med en liten stund, nu är grunden klar.
Såsen:
Häll i rödvinet och låt det försiktigt koka ihop, reducera, till ungefär hälften. Slå i kalvfond och låt såsen koka ihop till en bra smak. Smaka av med salt, socker och eventuellt lite mer vinäger.

Print Friendly, PDF & Email

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.