18.6 C
Båstad
3, oktober 2023
HemHögtiderRödvinssås

Rödvinssås

-

0 av 5

8 portioner
Tillagningstid: 25 min.

2 bananschalottenlökar, fin­­­hackade
smör att steka i
2 msk maizenaredning
5 dl rött vin
3 dl vatten
2 köttbuljongtärningar
1/2 tsk timjan
3/4 dl farinsocker
Fräs löken i smör på medelvärme i minst tre minuter. Strö över maizenaredning.
Rör i vin, vatten, buljongtärningar, timjan och socker. Låt småkoka utan lock i 20 minuter.

Sila bort löken. Värm såsen precis före serveringen.

Passar till

Rosastekt oxfilé
Potatiskaka

Föregående artikel
Nästa artikel
Goda Maten
Goda Matenhttps://www.godamaten.se
Jag är administratör här på Godamaten.se och hjälper er med alla frågor ni har. Skicka gärna ett meddelande om ni undrar över något

Lämna ett betyg

Betyg

Betyg (0)

Detta recept har inga betyg ännu.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Populärast idag

Återanvänd din frityrolja

2
Fritera hemma har vi alltid gjort. Tidigare så friterade man i en vanlig kastrull och nu mera har många av oss en egen fritös...

Populäraste alltid

Kebabsås Massola Special

3
Nu tipsar jag om ytterligare en kebabsås. Vid det här laget torde det inte vara någon hemlighet att jag är tokförtjust i just kebab,...
sv_SE
sv_SE