8 portioner
Tillagningstid: 45 min.

1 ½ kg oxfilé av hög kvalitet
salt
nymalen svartpeppar
smör och olja att steka i
2 bananschalottenlökar, finhackade
500 g sojabönor (edamame), frysta
500 g trattkantareller
Ta ut köttet senast en timme innan det ska stekas så att det blir rumstempererat.

Torka det lätt med hushållspapper och putsa bort eventuella synliga senor eller hinnor. Bind gärna upp köttet med steksnöre så att det får en fin form när det sedan ska skivas.

Sätt ugnen på 175 grader.

Salta och peppra och stek köttet runtom i smör och olja i en stekpanna tills det fått fin färg. Lägg över köttet i en ugnsform och stick in en köttermometer.

Stek färdigt i nedre delen av ugnen till 58 graders innertemperatur.

Ta ut köttet, slå in i ugnsfolie och låt vila.

Slå kokande vatten över de frysta sojabönorna och låt stå i 5 minuter. Sila av.

Rensa svampen. Dela den eventuellt i mindre bitar. Stek först svamp i lite smör och tillsätt sedan lök och bönor och fräs ytterligare några minuter, smaka av med salt och peppar.

Ta bort steksnöret och skiva köttet. Servera med svampfräs, potatiskaka och rödvinssås.

Passar till

Potatiskaka
Rödvinssås

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen skriv din kommentar
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.