Att laga seitan som veganer tycker om, brukar ta tid men detta recept går fort och sköter sig så gott som själv. Det här receptet bygger främst på att man steker och kokar sin seitan i samma panna. För att det dessutom skall tillagas lite fortare så skär vi upp portionsbitar (Färdiga biffar). Själva sluttillagningen av biffarna gör man först när dessa två steg är utförda.
Vi har testat att grilla de här biffarna och resultatet enligt en enad vegansk jury var: MAKALÖST GOTT!
Du behöver:
1,5 dl glutenmjöl
2 msk havregryn
1½ dl vatten
½ tärning grönsaksbuljong
0,5 tsk lökpulver
0,5 tsk vitlökspulver
1/2 st tärning grönsaksbuljong
1 tsk grillkrydda
1 tsk mörk sojasås
1 tsk liquid smoke
Buljong:
1 st Tärning grönsaksbuljong
4-5 dl Vatten
Gör så här:
Blanda ihop alla torra ingredienser.
Koka upp vatten och den ½ buljongtärningen, blanda ner i de torra ingredienserna
Knåda degen i minst 5 minuter, och forma den till en ”filé” och låt sedan vila i 15 minuter.
Skär filén i cm tjocka skivor
Stek dem sedan i en het stekpanna med smör eller olja så de får lite färg.
Häll 4-5 dl vatten och en buljongtärning i pannan med seitanbiffarna och låt det småputtra till dess allt vatten absorberats. Vänd biffarna då och då.
Nu är biffarna färdiga för att marineras och sedan grillas, eller för att direkt stekas i en stekpanna.
Smaklig spis