19.8 C
Båstad
22, september 2023
HemFörrättersmåplättar med löjrom

småplättar med löjrom

-

0 av 5

60 stycken
Tillagningstid: 60 min.
10 g jäst
2 ½ dl mjölk
2 ½ dl vetemjöl
¾ dl gräddfil
1 ägg
2 krm salt
1 dl hackad persilja eller gräslök
smör att steka i
Topping
creme fraiche
löjrom (eller röd stenbitsrom)
Rör ut jästen i mjölken. Vispa ner mjöl, gräddfil, ägg, salt och persilja. Låt jäsa 30 minuter.
Stek små plättar i plättlagg eller stekpanna, 1 matsked smet är lagom till de små plättarna.
Plättarna kan stekas i förväg och sedan värmas cirka 10 minuter i en ugnsform i 125 grader.
Lägg upp en hög ljumma plättar på varje tallrik och servera med creme fraiche och rom.
Servera en hel trave plättar med goda små plättar till creme fraiche och rom.

Föregående artikel
Nästa artikel
Goda Maten
Goda Matenhttps://www.godamaten.se
Jag är administratör här på Godamaten.se och hjälper er med alla frågor ni har. Skicka gärna ett meddelande om ni undrar över något

Lämna ett betyg

Betyg

Betyg (0)

Detta recept har inga betyg ännu.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Populärast idag

Pizza Hut Pizzadeg

10
Här kommer ett recept på Pizza Huts pizzadeg skickat till mig av en vän i USA.3 dl vatten 2 tsk socker 1 1/4...

Baconsylt

Populäraste alltid

Kebabsås Massola Special

3
Nu tipsar jag om ytterligare en kebabsås. Vid det här laget torde det inte vara någon hemlighet att jag är tokförtjust i just kebab,...
sv_SE