60 stycken
Tillagningstid: 60 min.
10 g jäst
2 ½ dl mjölk
2 ½ dl vetemjöl
¾ dl gräddfil
1 ägg
2 krm salt
1 dl hackad persilja eller gräslök
smör att steka i
Topping
creme fraiche
löjrom (eller röd stenbitsrom)
Rör ut jästen i mjölken. Vispa ner mjöl, gräddfil, ägg, salt och persilja. Låt jäsa 30 minuter.
Stek små plättar i plättlagg eller stekpanna, 1 matsked smet är lagom till de små plättarna.
Plättarna kan stekas i förväg och sedan värmas cirka 10 minuter i en ugnsform i 125 grader.
Lägg upp en hög ljumma plättar på varje tallrik och servera med creme fraiche och rom.
Servera en hel trave plättar med goda små plättar till creme fraiche och rom.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.