Antal portioner: 50 st
Färdigt på: 1h
Ingredienser

Cirka 50 stycken 100 g smör
2 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker

Apelsinkola 2 st apelsiner, rivet skal
1 st citron, rivet skal

Pistagekola 1 dl hackade, rostade pistagenötter

Pepparkakskola 2 tsk pepparkakskryddor

Chokladkola 2 msk kakao

Limekola: 2 st lime, rivet skal

Kardemummakola 2 tsk kardemummakärnor, stötta i mortel

Ingefärskola 1 tsk malen ingefära

Gör så här

1. Smörkola
Smält smöret i en tjockbottnad, vid kastrull.

2. Rör ned vispgrädde, strösocker, sirap och vaniljsocker och låt kolan koka utan lock cirka 15-30 minuter. Rör om då och då.

3. Gör ett kulprov för att veta när kolan är färdig. Rör ned valfri smaksättning eller behåll smörkolan naturell. Häll upp kolan på en oljad plåt. Låt svalna.

4. Klipp i bitar och slå in kola i smörpapper, förvara kallt.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen skriv din kommentar
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.