18.6 C
Båstad
3, oktober 2023
HemFörrätterSnabb Janssons frestelse

Snabb Janssons frestelse

I bland kan det vara skönt att ha förberett en liten vickning som man bara behöver värma på i ugnen. Denna snabba Janssons frestelse tillagar du så gott som färdig i en aluminiumform som du sedan låter kallna och lägger i frysen. När man sedan har gäster och känner att det hade varit gott med något att äta lite sent på kvällen så tar man bara fram formen, slänger in den i ugnen så är den klar på mindre än en timme.

-

4.5 av 5

I bland kan det vara skönt att ha förberett en liten vickning som man bara behöver värma på i ugnen. Denna snabba Janssons frestelse tillagar du så gott som färdig i en aluminiumform som du sedan låter kallna och lägger i frysen. När man sedan har gäster och känner att det hade varit gott med något att äta lite sent på kvällen så tar man bara fram formen, slänger in den i ugnen så är den klar på mindre än en timme.

Du behöver till ca 4 pers:

  • 2 st gul lök(ar)
  • 1 burk(ar) ansjovisfilé(er), à 125 g
  • 8 st potatis(ar), medelstora
  • 4 dl grädde
  • ansjovisspadet från burken

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Hacka löken och mjukstek lätt i smör. När den är färdigstekt så tar du den av plattan och låter svalna något. Häll över spadet från ansjovisburken och låt det dra in i löken.
  3. Skala och strimla potatisen. Använd gärna en mandolin och gör stavar av potatisen, det känns både proffsigare och roligare att äta.
  4. Häll potatis och lök i en bunke och blanda väl.
  5. Smörj aluminiumformen med smör. Lägg i en tredjedel av potatisen och en tredjedel av ansjovisbitarna. Gör om ovanstående moment i ytterligare två lager.
  6. Avsluta med ett lager potatis och häll över grädden.
  7. Grädda i 50–60 minuter. Den skall vara ordentligt hopkokad och ha en krispigt brun yta.

Smaklig spis

Föregående artikel
Nästa artikel
Goda Maten
Goda Matenhttps://www.godamaten.se
Jag är administratör här på Godamaten.se och hjälper er med alla frågor ni har. Skicka gärna ett meddelande om ni undrar över något

Lämna ett betyg

Betyg

Betyg (1)

R
Robert
9 oktober, 2022

Bra recept

Snitt (4.5 av 5)
Gott (5 av 5)
Lättlagat (5 av 5)
Familjemiddag (4 av 5)
Janssons tar vanligtvis lång tid. Det här receptet gör att man får en god janssons på kortare tid.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Populärast idag

Återanvänd din frityrolja

2
Fritera hemma har vi alltid gjort. Tidigare så friterade man i en vanlig kastrull och nu mera har många av oss en egen fritös...

Populäraste alltid

Kebabsås Massola Special

3
Nu tipsar jag om ytterligare en kebabsås. Vid det här laget torde det inte vara någon hemlighet att jag är tokförtjust i just kebab,...
Janssons tar vanligtvis lång tid. Det här receptet gör att man får en god janssons på kortare tid.Snabb Janssons frestelse
sv_SE
sv_SE