19.8 C
Båstad
22, september 2023
HemSåsSteaksås Massola

Steaksås Massola

I dag gjorde jag den godaste steaksåsen jag någonsin lyckats tillverka. Grunden är en vanlig såsbas och sen lite rött vin, fond och kryddor. Jag serverade min steaksås tillsammans med den grillade flanksteken som jag inspirerats till att testa via en av våra medlemmar, och den passade alldeles förträffligt.

-

0 av 5

I dag gjorde jag den godaste steaksåsen jag någonsin lyckats tillverka. Grunden är en vanlig såsbas och sen lite rött vin, fond och kryddor. Jag serverade min steaksås tillsammans med den grillade flanksteken som jag inspirerats till att testa via en av våra medlemmar, och den passade alldeles förträffligt.

Du behöver till ca 6 personer

 • 1 gul lök
 • 1 morot
 • 1-2 skalade lagerblad
 • 3-4 kvistar timjan
 • 35 cl rött vin
 • 35 cl vatten
 • 3 msk strösocker
 • 4 msk oxfond eller annan kraftig fond
 • 1 msk tomatpuré

Gör så här

 1. Finhacka lök och morot och stek upp i smör i en kastrull
 2. Tillsätt lagerblad, vatten, vin, socker, fond och tomatpuré
 3. Låt koka på svag värme under lock i 1 timme
 4. Sila av lagerblad, timjan, morot och lök
 5. Sätt tillbaka såsen på plattan och låt koka ner till ca 40-50% är kvar
 6. Red av med maizena till önskad struktur
 7. Smaka av med salt och peppar och ev tomatpuré
 8. Servera
Föregående artikel
Nästa artikel
Goda Maten
Goda Matenhttps://www.godamaten.se
Jag är administratör här på Godamaten.se och hjälper er med alla frågor ni har. Skicka gärna ett meddelande om ni undrar över något

Lämna ett betyg

Betyg

Betyg (0)

Detta recept har inga betyg ännu.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Populärast idag

Kebabsås Massola Special

3
Nu tipsar jag om ytterligare en kebabsås. Vid det här laget torde det inte vara någon hemlighet att jag är tokförtjust i just kebab,...

Frasvåfflor

Husmorstips

Populäraste alltid

Kebabsås Massola Special

3
Nu tipsar jag om ytterligare en kebabsås. Vid det här laget torde det inte vara någon hemlighet att jag är tokförtjust i just kebab,...
En smakfull steaksås som påminner mycket om Knorr steaksås. Tomatpuréns sötma i kombination med vinets syrlighet och fondens sälta gör den perfekt till en bit grillat nötkött, men passar mycket väl även med fläsk.Steaksås Massola
sv_SE