ANNONS

I dag gjorde jag den godaste steaksåsen jag någonsin lyckats tillverka. Grunden är en vanlig såsbas och sen lite rött vin, fond och kryddor. Jag serverade min steaksås tillsammans med den grillade flanksteken som jag inspirerats till att testa via en av våra medlemmar, och den passade alldeles förträffligt.

Du behöver till ca 6 personer

  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 1-2 skalade lagerblad
  • 3-4 kvistar timjan
  • 35 cl rött vin
  • 35 cl vatten
  • 3 msk strösocker
  • 4 msk oxfond eller annan kraftig fond
  • 1 msk tomatpuré

Gör så här

  1. Finhacka lök och morot och stek upp i smör i en kastrull
  2. Tillsätt lagerblad, vatten, vin, socker, fond och tomatpuré
  3. Låt koka på svag värme under lock i 1 timme
  4. Sila av lagerblad, timjan, morot och lök
  5. Sätt tillbaka såsen på plattan och låt koka ner till ca 40-50% är kvar
  6. Red av med maizena till önskad struktur
  7. Smaka av med salt och peppar och ev tomatpuré
  8. Servera
Print Friendly, PDF & Email
ÖVERSIKT
Smak
Hållbarhet
Lättlagat
Föregående artikelI morgon kör vi Flankstek igen
Nästa artikelRemouladsås
Jag är administratör här på Godamaten.se och hjälper er med alla frågor ni har. Skicka gärna ett meddelande om ni undrar över något
steaksas-till-allt-grillatEn smakfull steaksås som påminner mycket om Knorr steaksås. Tomatpuréns sötma i kombination med vinets syrlighet och fondens sälta gör den perfekt till en bit grillat nötkött, men passar mycket väl även med fläsk.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen skriv din kommentar
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.