Steaksås Massola

I dag gjorde jag den godaste steaksåsen jag någonsin lyckats tillverka. Grunden är en vanlig såsbas och sen lite rött vin, fond och kryddor. Jag serverade min steaksås tillsammans med den grillade flanksteken som jag inspirerats till att testa via en av våra medlemmar, och den passade alldeles förträffligt.

0
53132
Flankstek
ANNONS

I dag gjorde jag den godaste steaksåsen jag någonsin lyckats tillverka. Grunden är en vanlig såsbas och sen lite rött vin, fond och kryddor. Jag serverade min steaksås tillsammans med den grillade flanksteken som jag inspirerats till att testa via en av våra medlemmar, och den passade alldeles förträffligt.

Du behöver till ca 6 personer

 • 1 gul lök
 • 1 morot
 • 1-2 skalade lagerblad
 • 3-4 kvistar timjan
 • 35 cl rött vin
 • 35 cl vatten
 • 3 msk strösocker
 • 4 msk oxfond eller annan kraftig fond
 • 1 msk tomatpuré

Gör så här

 1. Finhacka lök och morot och stek upp i smör i en kastrull
 2. Tillsätt lagerblad, vatten, vin, socker, fond och tomatpuré
 3. Låt koka på svag värme under lock i 1 timme
 4. Sila av lagerblad, timjan, morot och lök
 5. Sätt tillbaka såsen på plattan och låt koka ner till ca 40-50% är kvar
 6. Red av med maizena till önskad struktur
 7. Smaka av med salt och peppar och ev tomatpuré
 8. Servera
Print Friendly, PDF & Email

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen skriv din kommentar
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.