I tex-mex-köket används ofta så kallade tacoskal av torkade tortillas bakade på gult majsmjöl. I Sverige avser tacos oftast maträtten bestående av tacoskal som värms lätt och fylls med tacokryddad (bland annat spiskummin och vitlök) köttfärs och diverse tillbehör. Tillbehören varierar, men några vanliga är riven ost, guacamole, tomat, paprika, majs, sallad, gurka, gul lök eller rödlök, vitlök, ananas, kryddig tomatsås (tacosås/tomatsalsa), crème fraîche, kokta bönor och jalapeño. Dessa serveras ofta i separata skålar eller på ett större fat, så att bordsgästerna själva kan fylla sina tacoskal med ingredienser efter egen smak..
Gör din egen tacokrydda och slipp druvsocker, glutamat, e-nummer och onödigt strunt. Receptet är hämtat från Facebook sidan ”Matfusket” som är en sida som avslöjar matfusket i våra butiker.
Du behöver
- 1 tsk salt
- 2 tsk chilipulver
- 2 tsk paprikapulver
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 tsk lökpulver
- 1 tsk spiskummin
- 2 krm cayennepeppar
Blanda ihop och sedan är blandningen klar att användas
Smaklig spis
Härlig blandning! Om något skulle jag använda mer spiskummin. 🙂