Tacopaj är en billig och enkel maträtt att tillaga. Du kan dessutom använda dina överblivna rester från din senaste tacofredag till att göra en matlåda till jobbet eller skolan.
Du behöver till 6 personer
Pajdeg:
- 150 g Smör
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk paprikapulver
- 2 msk vatten
Fyllning:
- 500 g nötfärs
- 1 msk Smör
- 1 påse tacokrydda
- 1 dl vatten
- 2 dl crème fraiche paprika&chili
- 2 dl lätt crème fraiche
- 250 g körsbärstomater
- 150 g riven ost
- 1 tsk paprikapulver
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225°. Hacka ihop smör, mjöl och paprikapulver till en grynig massa, för hand eller i matberedare.
- Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform eller ugnsfast form, ca 30 cm i diameter.
- Gör några hål i degen med en gaffel. Ställ formen i kyl ca 30 min.
- Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 12 min.
- Bryn köttfärsen i smör. Tillsätt tacokrydda och vatten, låt koka ca 5 min.
- Blanda smaksatt crème fraiche med naturell crème fraiche i en skål. Halvera tomaterna.
- Fyll pajskalet med färs och bred på crème fraiche blandningen.
- Täck med tomathalvor, strö över ost och pudra till sist över paprikapulver.
- Grädda pajen i mitten av ugnen ca 25 min, tills osten fått fin färg.