18.6 C
Båstad
3, oktober 2023

Tacopaj

En paj är ett jättebra sätt att ta vara på resterna efter en fredagstaco. Pajen passar perfekt som matlåda till jobbet med en god grönsallad till

-

0 av 5

Tacopaj är en billig och enkel maträtt att tillaga. Du kan dessutom använda dina överblivna rester från din senaste tacofredag till att göra en matlåda till jobbet eller skolan.

Du behöver till 6 personer

Pajdeg:

  • 150 g Smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 msk vatten

Fyllning:

  • 500 g nötfärs
  • 1 msk Smör
  • 1 påse tacokrydda
  • 1 dl vatten
  • 2 dl crème fraiche paprika&chili
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 250 g körsbärstomater
  • 150 g riven ost
  • 1 tsk paprikapulver

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Hacka ihop smör, mjöl och paprikapulver till en grynig massa, för hand eller i matberedare.
  2. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform eller ugnsfast form, ca 30 cm i diameter.
  3. Gör några hål i degen med en gaffel. Ställ formen i kyl ca 30 min.
  4. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 12 min.
  5. Bryn köttfärsen i smör. Tillsätt tacokrydda och vatten, låt koka ca 5 min.
  6. Blanda smaksatt crème fraiche med naturell crème fraiche i en skål. Halvera tomaterna.
  7. Fyll pajskalet med färs och bred på crème fraiche blandningen.
  8. Täck med tomathalvor, strö över ost och pudra till sist över paprikapulver.
  9. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 25 min, tills osten fått fin färg.

 

Föregående artikel
Nästa artikel
Goda Maten
Goda Matenhttps://www.godamaten.se
Jag är administratör här på Godamaten.se och hjälper er med alla frågor ni har. Skicka gärna ett meddelande om ni undrar över något

Lämna ett betyg

Betyg

Betyg (0)

Detta recept har inga betyg ännu.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Populärast idag

Återanvänd din frityrolja

2
Fritera hemma har vi alltid gjort. Tidigare så friterade man i en vanlig kastrull och nu mera har många av oss en egen fritös...

Populäraste alltid

Kebabsås Massola Special

3
Nu tipsar jag om ytterligare en kebabsås. Vid det här laget torde det inte vara någon hemlighet att jag är tokförtjust i just kebab,...
sv_SE
sv_SE