Tacopaj är en billig och enkel maträtt att tillaga. Du kan dessutom använda dina överblivna rester från din senaste tacofredag till att göra en matlåda till jobbet eller skolan.

Du behöver till 6 personer

Pajdeg:

  • 150 g Smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 msk vatten

Fyllning:

  • 500 g nötfärs
  • 1 msk Smör
  • 1 påse tacokrydda
  • 1 dl vatten
  • 2 dl crème fraiche paprika&chili
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 250 g körsbärstomater
  • 150 g riven ost
  • 1 tsk paprikapulver

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Hacka ihop smör, mjöl och paprikapulver till en grynig massa, för hand eller i matberedare.
  2. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform eller ugnsfast form, ca 30 cm i diameter.
  3. Gör några hål i degen med en gaffel. Ställ formen i kyl ca 30 min.
  4. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 12 min.
  5. Bryn köttfärsen i smör. Tillsätt tacokrydda och vatten, låt koka ca 5 min.
  6. Blanda smaksatt crème fraiche med naturell crème fraiche i en skål. Halvera tomaterna.
  7. Fyll pajskalet med färs och bred på crème fraiche blandningen.
  8. Täck med tomathalvor, strö över ost och pudra till sist över paprikapulver.
  9. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 25 min, tills osten fått fin färg.

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.