Picklad rödlök
Picklad rödlök är ett jättegott tillbehör till de flesta maträtter, såväl kött, fisk och fågel som vegetariskt. En klassisk 1-2-3-lag med vatten, socker och ättika går snabbt att blanda ihop och funkar till alla sorters inläggningar.
Hasselbackspotatis
Du behöver:800 g jämnstor potatis
Smör
1 tsk salt
1 msk ströbrödGör så här:Sätt ugnen på 225º.
Skala potatisarna. Skär dem i...
God Pizzasallad
Du behöver till ca 10 personer1 vitkålshuvud
1 msk ättikssprit (tag äppelcidervinäger för en mildare smak)
1 dl olja
2 dl vatten
1 tsk salt
1 dl socker
2 msk oregano
2-4...
Remouladsås
Remouladsås är en sås bestående av majonnäs smaksatt med olika kryddor, framförallt hackad ättiksgurka, kapris, dill och gräslök. Ibland används bostongurka istället för ättiksgurka....
Steaksås Massola
I dag gjorde jag den godaste steaksåsen jag någonsin lyckats tillverka. Grunden är en vanlig såsbas och sen lite rött vin, fond och kryddor....
Gatukökets smakfulla hamburgerdressing
Vad är det som gör att gatuköket har en så speciell smak? Är det brödet? Är det köttet i hamburgaren? Eller är det något...
Bakpotatis i grillen
När vi grillade i dag så hade vi ingen färskpotatis hemma som sig bör under sommaren, men vi hade några fina bakpotatisar i kylskåpet....
Grillad Romansallad
Att grilla sallad är inte särskilt vanligt bland oss svenskar, men det är väldigt gott och något som grillfantasterna borde pröva. Romansallad är den...
Grillsmör Västerbotten
Du behöver till 4 portioner100 g smör
1 dl riven västerbottensost
1 dl finskuren gräslök
1 tsk dijonsenap
nymalen svartpeppar
flingsaltGör så här
Rör smöret mjukt och blanda med den...
Grillsmör rostad vitlök
Du behöver till 4 portioner3-4 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
100 g smör
1 msk hackad rosmarin
1 citron
flingsaltGör så här
Skala och hacka vitlöken. Hetta upp olivolja i en...
Lingonsmör
Lingonsmör
Rör ihop 100 g rumsvarmt smör med ca 2 msk lingonsylt, salta och peppra efter behag. Rulla in i folie och lägg i kylskåp...
Rosépepparsmör
Rosésmör
Rör ihop 100 g rumsvarmt smör med ca 2 msk grovkrossad rosépeppar, och salta efter behag. Rulla in i folie och lägg i kylskåp...