Ingredienser
520 g torskfilé
900 g mjölig potatis
salt och peppar
1 msk olja
1 msk ströbröd
bakplåtspapper
2 morötter
1 citron
2 dl mjölk (gärna 1,5 %)

Gör så här:

Tina torsken.
Sätt ugnen på 225°C.
Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten.
Krydda fisken med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Pensla den med oljan och strö över ströbrödet. Lägg den på en plåt eller i en ungssäker
form med bakplåtspapper.
Skala morötterna, riv dem eller skär dem i stavar.
Skär citronen i klyftor.
Stek torsken mitt i ugnen ca 10 minuter.
Värm mjölken och pressa potatisen. Blanda potatis och mjölk till
mos. Smaka av med salt och peppar.
Servera torskfiléerna med potatismos, morötter och citronklyftor.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen skriv din kommentar
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.