18.6 C
Båstad
3, oktober 2023
HemBakaVaniljmuffins med crunch

Vaniljmuffins med crunch

-

0 av 5

Vaniljmuffins med crunch är en jättegod liten muffin som passar bra till både eftermiddagskaffet som till en festligare tillställning.

Crunch
75 g smör eller margarin
ca 3 dl mjöl eller mer (crunchen skall bli smuldegs-smulig)
1 dl ströcocker

Börja med att blanda alla ingredienserna till crunchen och ställ det åt sidan.

Muffinssmet ca 12 st
100 g smör
2 dl mjölk
2 ägg
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
Hallon – mängd efter smak och tycke

Smält smöret och blanda i mjölken så att smöret svalnar av något. Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en separat bunke och rör om ordentligt, gärna med en ballongvisp. Häll mjölken och smöret i äggsmeten och tillsätt till sist även mjölblandningen. Häll i så mycket hallon som du önskar i smeten, fryst eller färsk. Det går också bra att tillsätta hallonen i muffinsformarna efter att du har hällt i smeten.

Lägg på lagom mycket crunch på varje muffins och grädda dem i mitten av ugnen på 200 grader i ungefär 15-20 min.

Muffins
Muffins
Muffins är ett portionsbakverk baserade på sockerkakssmet, bakade i formar. Muffins enligt brittisk terminologi kan även vara tekakor som äts varma med

Goda Maten
Goda Matenhttps://www.godamaten.se
Jag är administratör här på Godamaten.se och hjälper er med alla frågor ni har. Skicka gärna ett meddelande om ni undrar över något

Lämna ett betyg

Betyg

Betyg (0)

Detta recept har inga betyg ännu.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Populärast idag

Återanvänd din frityrolja

2
Fritera hemma har vi alltid gjort. Tidigare så friterade man i en vanlig kastrull och nu mera har många av oss en egen fritös...

Populäraste alltid

Kebabsås Massola Special

3
Nu tipsar jag om ytterligare en kebabsås. Vid det här laget torde det inte vara någon hemlighet att jag är tokförtjust i just kebab,...
sv_SE
sv_SE