Vaniljmuffins med crunch är en jättegod liten muffin som passar bra till både eftermiddagskaffet som till en festligare tillställning.

Crunch
75 g smör eller margarin
ca 3 dl mjöl eller mer (crunchen skall bli smuldegs-smulig)
1 dl ströcocker

Börja med att blanda alla ingredienserna till crunchen och ställ det åt sidan.

Muffinssmet ca 12 st
100 g smör
2 dl mjölk
2 ägg
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
Hallon – mängd efter smak och tycke

Smält smöret och blanda i mjölken så att smöret svalnar av något. Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en separat bunke och rör om ordentligt, gärna med en ballongvisp. Häll mjölken och smöret i äggsmeten och tillsätt till sist även mjölblandningen. Häll i så mycket hallon som du önskar i smeten, fryst eller färsk. Det går också bra att tillsätta hallonen i muffinsformarna efter att du har hällt i smeten.

Lägg på lagom mycket crunch på varje muffins och grädda dem i mitten av ugnen på 200 grader i ungefär 15-20 min.

Muffins
Muffins
Muffins är ett portionsbakverk baserade på sockerkakssmet, bakade i formar. Muffins enligt brittisk terminologi kan även vara tekakor som äts varma med

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen skriv din kommentar
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.