Efter att ha sett bilder på en riktigt god kaka i vår Facebookgrupp så blev jag så sugen på den att jag tänkte att jag än en gång försöka mig på att baka. Receptet är hämtat från Hemmets Journal.
Du behöver:
- 500 g smör
- 10 dl vetemjöl
- 4 dl strösocker
- 4 msk vaniljsocker
- 1 msk bakpulver
Fyllning
- 4 ägg
- 2 dl kesella
- 5 dl crème fraiche
- 3 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
Garnering: florsocker
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader. Arbeta snabbt ihop smör, mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver till en smuldeg i en matberedare. Tryck ut hälften av smuldegen i en långpanna, 30×40 cm, med bakpapper.
- Fyllning: Blanda ägg, kesella, crème fraiche, socker och vaniljsocker. Häll fyllningen över degbottnen i långpannan.
- Smula resten av degen ovanpå fyllningen. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 min. Pudra över florsocker precis före servering.
Tips! Om du har en mindre matberedare kan du behöva göra degen i två omgångar. Mät upp halva mängden av ingredienserna och arbeta ihop. Tryck ut degen i långpannan, häll på fyllningen och arbeta sedan ihop resten av degingredienserna och smula på toppen.