Home Baka Vaniljrutor

Vaniljrutor

0
Vaniljrutor

Efter att ha sett bilder på en riktigt god kaka i vår Facebookgrupp så blev jag så sugen på den att jag tänkte att jag än en gång försöka mig på att baka. Receptet är hämtat från Hemmets Journal.

Du behöver:

  • 500 g smör
  • 10 dl vetemjöl
  • 4 dl strösocker
  • 4 msk vaniljsocker
  • 1 msk bakpulver

Fyllning

  • 4 ägg
  • 2 dl kesella
  • 5 dl crème fraiche
  • 3 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker

Garnering: florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Arbeta snabbt ihop smör, mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver till en smuldeg i en matberedare. Tryck ut hälften av smuldegen i en långpanna, 30×40 cm, med bakpapper.
  2. Fyllning: Blanda ägg, kesella, crème fraiche, socker och vaniljsocker. Häll fyllningen över degbottnen i långpannan.
  3. Smula resten av degen ovanpå fyllningen. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 min. Pudra över florsocker precis före servering.

Tips! Om du har en mindre matberedare kan du behöva göra degen i två omgångar. Mät upp halva mängden av ingredienserna och arbeta ihop. Tryck ut degen i långpannan, häll på fyllningen och arbeta sedan ihop resten av degingredienserna och smula på toppen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.