Du behöver

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 3 msk smör
  • 0,5 dl clubsoda eller fruktsoda

Gör så här

  1. Blanda mjöl och salt i en bunke. 
  2. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät pannkaksmet.
  3. Vispa i resten av mjölken och äggen.
  4. Låt gärna pannkakssmeten svälla i trettio minuter. Innan du ska steka dina pannkakor tillsätter du clubsodan eller annat bubbelvatten för att få en fluffig smet.
  5. Grädda dina pannkakor i het panna med smör som du vill ha dem, med lagom färg på båda sidor.
  6. Servera med färska bär som är mosade med råsocker.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen skriv din kommentar
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.