Du behöver till 4 portioner
- 1 burk kikärtor, 400 g
- 1 st gul lök
- 1 st pressad vitlöksklyfta
- 1 tsk mald spiskummin
- 0.5 tsk salt
- 0.5 dl hackad bladpersilja
- 2 krm harissa eller sambal oelek
- 2 msk majsstärkelse
- 3 msk smält smör eller &rapsolja
Gör så här:
- Skölj kikärtorna och låt dem rinna av. Skala och hacka löken.
- Mixa kikärter, lök, vitlök, spiskummin, salt, persilja, harissa, majsstärkelse och 1 msk smör-&rapsolja.
- Forma smeten till små ovala, platta bullar och stek dem på medelvärme i smör-&rapsolja i en stekpanna cirka 2 minuter på varje sida.
- Dressa ett pitabröd med sallad, starksås, vebab, lök, tomat gurka, kebabsås och avsluta med en pfefferoni
Smaklig spis
Ska definitivt testas 🙂