Det finns en uppsjö av olika recept på kebabsåser och undertecknad har varit en flitig testare då hemlagad Vebab över grillen är något av en stor favorit. Den här såsen har en tydlig vitlökskaraktär men är samtidigt lite syrlig och söt, det vill säga precis som vi Svenskar gillar det. Den här såsen är den vi serverade tillsammans med vårt vinnarrecept på Veggomässan 2013. Receptet är för 4-6 personer och kan med fördel göras redan dagen innan så smakerna hinner sätta sig lite. När vi testade receptet så hade vi till isbergssallad, tomat, gurka, pfefferoni och Fooled Pork. För att få lite omedelbar hetta hade vi även i några droppar Sriracha.
Du behöver
3 msk Gott i maten (Carlshamns mejeri)
1 msk äggfri majonäs
½ tsk sambal
½ tsk paprikapulver
½ tsk socker
2 klyftor riven vitlök alt. 2 tsk vitlökspulver
1 droppe vinäger
1 tsk italiensk salladskrydda
1-2 msk chilisås
1-2 tsk oregano
1 msk Bostongurka
Blanda ihop ingredienserna och låt stå minst ett par timmar för bästa smak. Den går dock att använda direkt om man så önskar
Smaklig spis
Notering: Så här ser förpackningarna med Gott i maten och äggfri majonäs ut som vi använde
En färdig Fooled pork i bröd ser ut som följer