Jag bjudit på dom här hamburgarna ett flertal år nu och våra gästar har inte ens misstänkt att dom inte innehåller ett gram köttfärs. Receptet kommer från Alison Holsts. Hon är sedan 30 år Nya Zeelands kombinerade svar på Tina Nordström, Ria Wägner och Anna Bergström.
Kikärtorna ser till att ge burgarna en något nötig smak. Potatisen binder ihop smeten fin och ser till att burgarna håller ihop medan du steker dem och när du sedan ”dressar” dem med fräscha grönsaker och en god dressing.
Det här behöver du
- 1 burk kidneybönor (400 g)
- 1 burk kikärtor (400 g)
- 2 kokta mosade potatisar
- 1 msk maizena (idealmjöl funkar nog oxå)
- 200 g smulat grovt bröd (jag tog lingongrova)
- 1 gul lök
- Salt & peppar
Gör så här
- Mosa bönorna till en smet. Blanda alla ingredienser, salta och peppra. Stek burgarna i olja.
- Dressa dina burgare med fräscha grönsaker och en god dressing
- Servera i ett melittafilter så slipper du kladdiga fingrar
- Servera även med goda hemmagjorda pommes