Receptet räcker till 6 personer

Röd sås:

  • 2 morötter
  • 2 zucchini
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/1 röd chili
  • 1 msk olja
  • 1 burk krossade tomater (400 g)
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 tsk salt
  • 1/2 tsk socker
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1/2 kruka basilika

Fyllning:

  • 250 g fryst bladspenat
  • 200 g fetaost
  • 8-10 lasagneplattor
  • 150 g riven ost att strö över

Gör så här:

  1. Skala morötterna och skär dem i korta stavar och zucchinin i bitar. Skala chili, lök och vitlök och hacka.
  2. Fräs lök, vitlök och chili mjuk i oljan.
  3. Tillsätt tomatkross, grädde, morötter, zucchini, salt, socker och peppar.
  4. Låt allt puttra i 10 minuter.
  5. Tillsätt strimlade basilikablad.
  6. Fördela 1/3 av den röda såsen i en ugnssäker form.
  7. Tina spenaten (krama ut all vätska) och strö över hälften av den och fetaosten i smulor.
  8. Täck med ett lager lasagneplattor. Varva med ett nytt lager röd sås, spenat, fetaost och lasagneplattor.
  9. Överst ett lager röd sås och riven ost.
  10. Gratinera i ugnen på 225 grader i 25 minuter. Servera med färsk rucolasallad.

Smaklig spis

Receptet hittat hos Helena mitt i smeten
photo credit: I Believe I Can Fry via photopin cc

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen skriv din kommentar
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.