Receptet räcker till 6 personer
Röd sås:
- 2 morötter
- 2 zucchini
- 2 gula lökar
- 2 vitlöksklyftor
- 1/1 röd chili
- 1 msk olja
- 1 burk krossade tomater (400 g)
- 1 dl vispgrädde
- 2 tsk salt
- 1/2 tsk socker
- 1 krm nymalen svartpeppar
- 1/2 kruka basilika
Fyllning:
- 250 g fryst bladspenat
- 200 g fetaost
- 8-10 lasagneplattor
- 150 g riven ost att strö över
Gör så här:
- Skala morötterna och skär dem i korta stavar och zucchinin i bitar. Skala chili, lök och vitlök och hacka.
- Fräs lök, vitlök och chili mjuk i oljan.
- Tillsätt tomatkross, grädde, morötter, zucchini, salt, socker och peppar.
- Låt allt puttra i 10 minuter.
- Tillsätt strimlade basilikablad.
- Fördela 1/3 av den röda såsen i en ugnssäker form.
- Tina spenaten (krama ut all vätska) och strö över hälften av den och fetaosten i smulor.
- Täck med ett lager lasagneplattor. Varva med ett nytt lager röd sås, spenat, fetaost och lasagneplattor.
- Överst ett lager röd sås och riven ost.
- Gratinera i ugnen på 225 grader i 25 minuter. Servera med färsk rucolasallad.
Smaklig spis
Receptet hittat hos Helena mitt i smeten
photo credit: I Believe I Can Fry via photopin cc