Ibland är det omöjligt att förutsäga vad du hittar när du knäcker ett ägg. En sak som ofta ignoreras när man inspekterar innehållet i ett färskt ägg, är äggulans tillstånd. Det kan avslöja ursprunget och var ägget kommer ifrån och det är inte en tillfällighet: En äggulas färg är en direkt följd av näringsämnen en höna har fått i sig, och som sådan kommer att diktera exakt vad det är du får i stekpannan också.
Typ 1:

 

 

Äggulan är soligt ljus, kanske den ljusaste utav alla ägg du stöter på. Dessa ägg är från stora gårdar med väldigt många höns som är fullsatta tillsammans i stora inhägnader och buren inuti, så att de får begränsad dagsljus och en mycket ensidig kost som är baserad enbart på korn och vete.En sån här äggula innehåller få näringsämnen.

Typ 2:

 

 

Dessa ägg är från frigående höns, men höns som lever i medelstora till stora gårdar med begränsat utrymme att leka på. Så även om de är frigående, bor de tillsammans med väldigt många andra höns och har en mindre varierad kost.Deras diet består huvudsakligen av korn och de få insekter de lyckas få i sig. Äggulan är ljusare och större än de nyttigaste äggen vi känner till, men det är fortfarande ett bra ägg.

Typ 3:

 

 

Så här skall en äggula se ut! Dessa höns har fått gå fritt ute på gården och fått en hel del utrymme och dagsljus. Äggulan är så mörk i sin gula färg att den egentligen är orange, och dessa äggulorna är också oftast mindre än den typiska supermarket-äggen.

Ju mörkare äggulorna är, desto mer näringsämnen innehåller de. Dessa är i allmänhet friskare, mer varierad kost som frigående höns får, som inte bara innehåller majs och spannmål, men även enstaka insekter och andra grönsaker.

Denna typ av äggula har ett högt innehåll av Omega-3-fettsyror och vitaminer.

Du är vad du äter – DELA detta användbara tips med dina Facebook-vänner!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.