Du behöver:

  • 2 paket hjortskav (à 240 g)
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör eller rapsolja
  • 4 dl visp- eller matlagningsgrädde
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1/2 dl frysta lingon
  • 1/2 dl messmör
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • kokt potatis
  • broccoli

Gör så här:

  1. Halvtina hjortskaven.
  2. Skala, dela och strimla löken.
  3. Fräs hjortskaven i smör eller olja i en stekpanna eller gryta så det får lite färg. Tillsätt löken och låt den fräsa med mot slutet.
  4. Häll i grädde och smula ner köttbuljongtärning. Koka ihop på svag värme ca 5 minuter. Smaksätt med frysta lingon, messmör och torkad timjan. Krydda med salt och peppar.
  5. Bjud gärna viltskavsgrytan med kokt potatis och broccoli.
Print Friendly, PDF & Email

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen skriv din kommentar
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.