1.4 C
Båstad
8, december 2023
HemHuvudrätterVinkokta musslor (Moules Mariniere)

Vinkokta musslor (Moules Mariniere)

-

0 av 5

Du behöver till 4 personer

  • 2 kg blåmusslor, (2 nät)
  • 8 st Schalottenlök(ar)
  • 4 klyfta(or) vitlök(ar)
  • olivolja, av god sort
  • 2 dl vitt vin
  • 4 dl vispgrädde
  • flingsalt
  • svartpeppar från kvarn
  • 1 kruka(or) dragon, färsk
  • 1 knippa(en) persilja

Gör så här

  1. Tvätta och spola musslorna under kallt vatten, släng dem som inte sluter sig.
  2. Finhacka schalottenlök och vitlök.
  3. Värm en stor kastrull och fräs löken i olivolja, tillsätt musslorna och rör om.
  4. Häll över vinet och koka upp, tillsätt grädden och krydda.
  5. Lägg på ett lock och koka tills musslorna öppnat sig, cirka 2 minuter.
  6. Blanda i hackade örter och servera i djupa tallrikar med grillat lantbröd.

Receptet kommer från Leilas kök

Smaklig spis

Föregående artikel
Nästa artikel
Goda Maten
Goda Matenhttps://www.godamaten.se
Jag är administratör här på Godamaten.se och hjälper er med alla frågor ni har. Skicka gärna ett meddelande om ni undrar över något

Lämna ett betyg

Betyg

Betyg (0)

Detta recept har inga betyg ännu.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Populärast idag

Återanvänd din frityrolja

2
Fritera hemma har vi alltid gjort. Tidigare så friterade man i en vanlig kastrull och nu mera har många av oss en egen fritös...

Pizza Hut Pizzadeg

Coca Cola sås

Populäraste alltid

Kebabsås Massola Special

3
Nu tipsar jag om ytterligare en kebabsås. Vid det här laget torde det inte vara någon hemlighet att jag är tokförtjust i just kebab,...
sv_SE