Du behöver till 4 personer

  • 2 kg blåmusslor, (2 nät)
  • 8 st Schalottenlök(ar)
  • 4 klyfta(or) vitlök(ar)
  • olivolja, av god sort
  • 2 dl vitt vin
  • 4 dl vispgrädde
  • flingsalt
  • svartpeppar från kvarn
  • 1 kruka(or) dragon, färsk
  • 1 knippa(en) persilja

Gör så här

  1. Tvätta och spola musslorna under kallt vatten, släng dem som inte sluter sig.
  2. Finhacka schalottenlök och vitlök.
  3. Värm en stor kastrull och fräs löken i olivolja, tillsätt musslorna och rör om.
  4. Häll över vinet och koka upp, tillsätt grädden och krydda.
  5. Lägg på ett lock och koka tills musslorna öppnat sig, cirka 2 minuter.
  6. Blanda i hackade örter och servera i djupa tallrikar med grillat lantbröd.

Receptet kommer från Leilas kök

Smaklig spis

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen skriv din kommentar
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.