Du behöver till 4 personer
- 2 kg blåmusslor, (2 nät)
- 8 st Schalottenlök(ar)
- 4 klyfta(or) vitlök(ar)
- olivolja, av god sort
- 2 dl vitt vin
- 4 dl vispgrädde
- flingsalt
- svartpeppar från kvarn
- 1 kruka(or) dragon, färsk
- 1 knippa(en) persilja
Gör så här
- Tvätta och spola musslorna under kallt vatten, släng dem som inte sluter sig.
- Finhacka schalottenlök och vitlök.
- Värm en stor kastrull och fräs löken i olivolja, tillsätt musslorna och rör om.
- Häll över vinet och koka upp, tillsätt grädden och krydda.
- Lägg på ett lock och koka tills musslorna öppnat sig, cirka 2 minuter.
- Blanda i hackade örter och servera i djupa tallrikar med grillat lantbröd.
Receptet kommer från Leilas kök
Smaklig spis