Ingredienser:
Lax, 150-200 g / pers
japansk soya
Salt
Peppar
Lime

Ingefära – färsk rå finhackad
Vitlök, finhackad
Morot 1 st, hyvlad med pot skalare
Vitkål, en liten bit finstrimlad
rödlök, 1/4 normalstor, finskuren som i båtar

Wokgrönsaker eller efter tycke, smak o vad du har hemma

Sätt på ugnen på 225 gr. Smörj en ugnsfast form. Bottna med finhackad vitlök, lök av andra sorter med
Låt fräsa en stund i ugnen när det blivit varmt
Ta ut – rör om, i med wokgrönsaker o annat du vill.
Får stå i ugn 5 min typ. Kolla så det inte bränns.
Sen ut med formen, lägg på laxen som jag saltat, pepprat,droppat soya och lime över. Över alltihopa häller jag en blandning av grädde och Green currypaste. Ca 3 dl.
Låt stå i ugn ca 20 min eller tills du har stenkoll på perfekt temp för laxen.

Jag serverade med tempuragrönsaker som jag faktiskt gjort dagen innan och bara värmde i ugnen med laxen, samt kokt jasmineris.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.