Glada Kocken: För att snabbast frysa in köttfärs, platta till den och gör den riktigt tunn så fryser den snabbare, och tinar snabbare när du sedan behöver använda den.

Malin Prescher: Fastbränt i kastrullen fixas enkelt genom att koka vatten + bakpulver

Sarah Tevin Johnsson: Citron tar bort blåbärs fläckar

Malin Prescher: Fräs lövbiffsrullader med spagettistrån ist för tandpetare, man märker dem inte när man äter.

Minka Kyyrö: fastbränt ska tvättas med sockerbit steka/krydda färdigt större mängd köttfärs i påsen o i frysen

Linda Folkeryd: Ättika blandat med vatten och gulsåpa(eller vanligt handdiskmedel ) är perfekt i sprayflaska för hushållsrengöring (tre korkar ättika till en flaska vatten, och diskmedel/såpa ska bara vara några droppar)

Linda Karlsson: Blötlägg löken en timme innan användning. Skalet lossnar direkt och du slipper tårarna!

Niclas Berg: Utnyttja eftervärmen på spisen/ugnen! du spar på både El och pengar .förmodligen så slipper du brända kakor och kastruller också.

Eva Svejgaard Nelson: Ha en glassburk i frysen där du fyller på när du får lite rester, ex två falukorvskivor, en hamburgare, fem köttbullar, änden på steken. Låt det kallna i kyl, tärna och lägg i ”pyttlådan” i frysen. Köp hem tärnad potatis i burk. Snabbmat som är god och varierad.

Ingela Roos: Om du råkar bränna dig så knäck ett ägg och kleta på äggvita direkt. Då blir det ingen brännblåsa och läker mycket fortare.

Marie Juste: När du kokar risgrynsgröt koka upp mjölk o gryn sätt på lock packa in i tidningar o sen packa ner i sängen o efter några timmar är gröten färdig utan svarta kastruller.

Felizia Andersson: Sätt en tändsticka mellan tänderna när ni skär lök för att slippa tårarna, svavlet från tändstickan hjälper till

Emma Widegren: Tryck till vitlöksklyftan med den breda sidan på en kniv innan du skalar den, så lossnar skalet enkelt! Använd tandkräm när du putsar silver! Använd en te sil till mjölet när du reder sås, så slipper du klumpar! Ät några vitpepparkorn om du håller på att bli sjuk!

Lisa Vikström: Dela en citron och kläm ur saften i en liten skål, micra en minut och ta sedan en fuktig trasa och torka ur micron.. fräsht, luktar gott och det blir rent!

Ingela Bergström: Lägg varmkorvarna på rad och sen in i frysen på en plan hylla så kan man lätt bryta av så många man behöver.

Ingrid Scott: För att få fina runda köttbullar-lägg dom först i kokande vatten. När de flyter upp tar du upp dom och steker direkt på järnet

Anette Axin: När jag får sås över brukar jag frysa in i is tärnings lådan sedan bara att ta fram när man gör mat lådor o vill ha sås

My Mysan Wollmer: Hacka massa lök och frysa in i gladpack-paket. Jättenkelt att ta fram och ha i maten och man slipper förberedelser och rinnande ögon när man har annat att tänka på i köket

Ingela Bergström: Ca 30g citronsyra i tvättmedelsfacket & förbehandlingsfacket på 90/95 grader tar bort ev dålig lukt som har uppkommit i tvättmaskinen.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.