Kall bearnaise finns nu mera i alla affärer, men de är både dyra och innehåller en massa E-nummer. Det här receptet hittade jag på Tasteline, och efter fyra fem gånger med lite olika ingredienser så tycker jag själv att jag hittat en rätt hyfsad smak.

Självklart går inte en kall bearnaise att jämföra med en egenvispad bearnaise med äggula, men har man bråttom, eller alldeles för lite tid, så är denna en variant man kan testa.

Det här behöver du för 2-4 personer.

2 dl crème fraiche
2 tsk torkad dragon
1½ msk dragonvinäger (finns i välsorterade matbutiker, be dem annars ta hem.)
1-2 tsk lökpulver
1/2 dl hackad persilja
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar

Gör så här
Blanda ihop alla ingredienser. Smaka av med salt, peppar och några droppar citronsaft och låt sedan stå ett par timmar innan du serverar den, så att alla smakerna hinner sätta sig.

Smaklig spis!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.