Min egen kantarellsås finns det säkert andra såser som påminner om. Såsen passar utmärkt till höstens stekar. Receptet ger ca 5 dl god sås. Såsen passar bra till grillat och till en god stek, eller till en smaskig pastasås.
Du behöver
- 2 fp kantarellost
- 4 dl kantareller
- 2 msk Kantarellfond
- 2 morötter
- 1 palsternacka
- 2 dl riven rotselleri
- 1 stor gul lök
- En liter vatten
- Kinesisk soja för färg
- 3 dl grädde
- 2-3 msk cremefraishe
Gör så här
- Hacka lök, svamp och resten av rotfrukterna och lägg i en kastrull. Stek på dessa så de får lite färg och tillsätt sedan vatten.
- Tillsätt fond
- låt koka och reducera till 50%
- Sila såsbasen
- Lägg till mjukosten, grädden och cremefraishen
- Tillsätt sojan (för färgen)
- Smaka av med salt och peppar
Smaklig spis